Zupa pomidorowa to tradycyjna zupa, którą uwielbia mnóstwo smakoszy. Możemy przygotować ją z ryżem lub też na przykład z makaronem. Doskonale nadaje się jako zupa w czasie obiadu albo jako podwieczorek. Jest szybka w przygotowaniu, smaczna i ulubiona. Na maśle w garnku podsmażyć cebulę, aż zrobi się szklista. Dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Dodać wody, kostkę bulionu wołowego, pureé pomidorowe, doprowadzić do wrzenia i wszystko razem przez chwilę gotować. Następnie dodać osobno ugotowany ryż lub makaron, sól, cukier i pieprz. Podawać.
Zupa pomidorowa to tradycyjna zupa, którą uwielbia mnóstwo smakoszy. Możemy przygotować ją z ryżem lub też na przykład z makaronem. Doskonale nadaje się jako zupa w czasie obiadu albo jako podwieczore...
Składniki receptury
100 g puree z pomidorów
2 łyżki mąki pszennej (typ 650)
30 g masła
200 g ryżu / makaronów
1 kostka bulionu wołowego
1 cebula
cukier
sól
Podobne przepisy kulinarne, takie jak Zupa pomidorowa z ryżem