Tradycyjny rosół wołowy

  • Autor: Przepisy123
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 200 min
  • Ilość porcji: 10
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Tradycyjny rosół wołowy
Przepis Tradycyjny rosół wołowy

Sposób przygotowania

Tradycyjny rosół wołowy to zupa podawana najczęściej podczas uroczystych okazji. Jest więc nazywana też zupą świąteczną, która powolnym gotowaniem z dodatkiem wszystkich przypraw, rozpachni całą kuchnię. Dobry i silny rosół wołowy stanowi wizytówkę umiejętności gotowania każdego szefa kuchni. Oprócz ugotowanego mięsa możemy do zupy dodać kluski wątrobiane. Do większego garnka włożyć opłukane mięso, kości, oczyszczone warzywa korzeniowe, cebulę, czosnek, łodygi seleru i lubczyku, wszelkie przyprawy, sól i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, ztłumić płomien i powoli gotować mniej więcej dwie i pół godziny. Następnie odstawić a po 15 minutach wyjąć warzywa i mięso. Pokroić je w kawałki. Rosół scedzić, dodać osobno ugotowany makaron, pokrojone warzywa i mięso. Na sam koniec pokroić zieloną pietruszkę i szczypiorek i dodać do zupy. Smacznego!

Tradycyjny rosół wołowy to zupa podawana najczęściej podczas uroczystych okazji. Jest więc nazywana też zupą świąteczną, która powolnym gotowaniem z dodatkiem wszystkich przypraw, rozpachni całą kuchn...

Składniki receptury

  • 500 g mięsa wołowego
  • 4 l wody
  • 250 g warzyw korzeniowych
  • 250 g seleru
  • 150 g marchewki
  • 2-3 kości wołowe
  • 1 nieobrana cebula
  • 2-3 łodyżki zielonej pietruszki
  • 1 łodyga seleru
  • 1 łodyga lubczyku
  • 1 strączko czosnku
  • 5 kuleczek ziela angielskiego
  • 10 kuleczek czarnego pieprzu
  • makaron

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Tradycyjny rosół wołowy


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo