Syrop truskawkowy

  • Autor:
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 80 min
  • Ilość porcji: 4
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Syrop truskawkowy
Przepis Syrop truskawkowy

Sposób przygotowania

Truskawki trzeba najpierw dokładnie oczyścić. Następnie rozgnieść je w misce. Miskę umieścić do łaźni wodnej i podgrzewać syrop truskawkowy przez około godzinę. Po zakończeniu truskawki przecedzić przez ściereczkę. Sok odmierzyć a do każdych 500 ml soku dodać 400 g cukru. Osłodzony sok umieścić ponownie na blachę i gotować przy ciągłym mieszaniu maksymum 5 minut. Przy dłuższym gotowaniu s syropu zrobiłaby się galaretka. Gotowy syrop wlać do podgrzanych butelek. Butelki zamknąć i pozostawić do wystygnięcia. Syrop w butelkach można przechowywać nawet 6 miesięcy.

Truskawki trzeba najpierw dokładnie oczyścić. Następnie rozgnieść je w misce. Miskę umieścić do łaźni wodnej i podgrzewać syrop truskawkowy przez około godzinę. Po zakończeniu truskawki przecedzić prz...

Składniki receptury

  • 2 kg truskawek
  • 120 - 140 g cukru
  • 150 ml wody

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Syrop truskawkowy


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo