Sos koprowy ze śmietaną i świeżym koperkiem. Wyśmienity dodatek, który idealnie smakuje z tym sosem, to ziemniaki. Koperek umyć, osuszyć i pokroić na drobno. Roztopić masło w garnku, dodać mąkę i smażyć do uzyskania różowego koloru. Do zasmażki nalać rosół wołowy lub wodę. Gotować ok. 15-20 minut. Dodać koperek, trochę mleka i gotować. Ostateczny smak możemy ulepszyć za pomocą octu, cukru i soli. Pod koniec dodajemy słodką śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilkę. Podajemy z mięsem wołowym lub jajkiem a jako dobry dodatek mogą służyć owe ziemniaki lub też kluski.
Sos koprowy ze śmietaną i świeżym koperkiem. Wyśmienity dodatek, który idealnie smakuje z tym sosem, to ziemniaki. Koperek umyć, osuszyć i pokroić na drobno. Roztopić masło w garnku, dodać mąkę i smaż...