Pieczony łosoś w sosie szpinakowym

  • Autor:
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 40 min
  • Ilość porcji: 4
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Pieczony łosoś w sosie szpinakowym
Przepis Pieczony łosoś w sosie szpinakowym

Sposób przygotowania

Łososia omyć pod cieknącą wodą, posolić i popieprzyć, dodać kilka kropli soku z cytryny. Obrać czosnek i cebulę a następnie pokroić na drobno. Szpinak pokroić na grube kawałki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyć cebulkę, dodać czosnek i szpinak, posolić i popieprzyć. Gotować, dopóki woda nie wyparuje. W chwili jej wyparowania, dodać śmietanę i gotować jeszcze razem przez chwilę, dokladnie umiksować. Zdjąć z blachy. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć gałązkę tymianku. Następnie dodać łososia i smażyć z obu stron. Na przygotowane talerze wlać krem ze szpinaku a następnie gotowego łososia. Podawać z gałązką świeżego tymianku i plastrem cytryny. Najlepszym dodatkiem do tego dania będą pieczone ziemniaki.

Łososia omyć pod cieknącą wodą, posolić i popieprzyć, dodać kilka kropli soku z cytryny. Obrać czosnek i cebulę a następnie pokroić na drobno. Szpinak pokroić na grube kawałki. Na rozgrzanej patelni z...

Składniki receptury

  • 4 kawałki łososia bez skóry
  • 500 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 dl śmietany
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny wg smaku
  • sól, pieprz
  • olej z oliwek
  • gałązki tymianku
  • masło

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Pieczony łosoś w sosie szpinakowym


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo