Pieczeń rzymska - klops

  • Autor:
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 45 min
  • Ilość porcji: 4
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Pieczeń rzymska - klops
Przepis Pieczeń rzymska - klops

Sposób przygotowania

Przygotowania powinniśmy rozpocząć od namoczenia starszych białych bułeczek w mleku. Do rozgrzanej patelni z olejem wkładamy na drobno pokrojoną cebulę. W misce obok zmieszamy oba rodzaje mięsa razem z majerankiem, jajkami, przetartym czosnkiem i smażoną cebulą, posolimy. Wszystko ręcznie wymieszamy a do całości dodamy rozmoczone bułki. Mieszamy a według potrzeby dodajemy bułkę tartą. Z przygotowanej masy formujemy bochenek, który pokładamy w wysmarowanej misce żaroodpornej. Podlewamy wodą, pocieramy rozmiksowanymi białkami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy na 200 stopni o ok. 1 godziny i 15 minut. Pieczeń powinna mieć pod koniec pieczenia złocisto-brązowy kolor. Podczas pieczenia pieczeń oblewamy powstałym z pieczenia wywarem. Pieczeń doskonale nadaje się do ziemniaków lub też do puree ziemniaczanego.

Przygotowania powinniśmy rozpocząć od namoczenia starszych białych bułeczek w mleku. Do rozgrzanej patelni z olejem wkładamy na drobno pokrojoną cebulę. W misce obok zmieszamy oba rodzaje mięsa razem ...

Składniki receptury

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 3 łyżki majeranku
  • 2 jajka
  • 2 starsze bułki
  • 1 duża cebula
  • 2 dl mleka
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 garści bułki tartej
  • 3 ząbki czosnku
  • białka z jajek
  • masło (do wysmarowania naczynia)

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Pieczeń rzymska - klops


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo