Kremowe ptysie

  • Autor: Przepisy123
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 60 min
  • Ilość porcji: 10
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Kremowe ptysie
Przepis Kremowe ptysie

Sposób przygotowania

Kremowe ptysie przygotowane są z ciasta francuskiego. Przepis jest bardzo prosty a każdy, kto spróbuje go wykonać, napewno się z nim upora. :) Wodę wlewamy do garnka z solą i oliwą. Zagotujemy wodę, dodamy mąkę i gotujemy mieszając bez przerwy 5 minut. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto następnie wkładamy do woreczka z dziurką w spodzie (lub do naczynia, z którego można wyciskać ciasto). Ptysie wyciskamy na blachę z papierem do pieczenia. Następnie pieczemy w piekarniku przy temperaturze 170°C, 20 minut. Ptysie zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotujemy krem-nadzienie. Masło zostawiamy mięknąć. Możemy dodać rumu, w zależności od chęci. Wyjmujemy schłodzone ptysie i napełniamy je kremem. Czas, by przygotować lukier. Wymieszamy cukier wraz z rumem, gorącym mlekiem przez około 10 minut. Gotowym lukrem polewamy przygotowane ptysie. Zostawiamy do ostudzenia i podajemy.

Kremowe ptysie przygotowane są z ciasta francuskiego. Przepis jest bardzo prosty a każdy, kto spróbuje go wykonać, napewno się z nim upora. :) Wodę wlewamy do garnka z solą i oliwą. Zagotujemy wodę, d...

Składniki receptury

  • 500 ml mleka
  • 14 dkg mąki
  • 15 dkg masła
  • 12 dkg cukru
  • 4 łyżki rumu
  • 2 opak. budyniu waniliowego
  • 4 jajka
  • 3 opak. cukru waniliowego
  • 15 dkg cukru pudru
  • 2 łyżki gorącego mleka
  • 1 łyżka rumu
  • szczypta soli
  • 250 ml wody
  • 90 g oliwy

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Kremowe ptysie


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo