Kaszka kalafiorowa

  • Autor:
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 4
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Kaszka kalafiorowa
Przepis Kaszka kalafiorowa

Sposób przygotowania

Kalafior rozdrobnić na małe różyczki. Umyć i osuszyć. Rozgrzać patelnię z oliwą, włożyć na drobno pokrojoną cebulę i smażyć, aż stanie się szklista. Dodać wodę, którą doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać kalafior i kuminek. Posolić, popieprzyć. Patelnię przyłożyć denkiem i zostawić gotować się, zanim kalafior nie zrobi się miękki. W międzyczasie ubić jajka. Po ugotowaniu pozbyć się wody a kalafior ostrożnie rozmiksować, dodać jajko, wszystko przemieszać i wstawić ponownie na blachę. Czas od czasu mieszając, gotować następne 5 minut. Podawać z świeżym pieczywem.

Kalafior rozdrobnić na małe różyczki. Umyć i osuszyć. Rozgrzać patelnię z oliwą, włożyć na drobno pokrojoną cebulę i smażyć, aż stanie się szklista. Dodać wodę, którą doprowadzić do wrzenia. Następnie...

Składniki receptury

  • 1 główka kalafiora
  • 1 cebula
  • 3-4 jajka
  • 1 garnek wody
  • oliwa
  • 1 łyżka kuminku
  • sól wg smaku

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Kaszka kalafiorowa


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo