Gulasz wołowy

  • Autor: Przepisy123
  • Opublikowany:
  • Czas gotowania: 90 min
  • Ilość porcji: 4
1

2x Dodano do ulubionych     0x Komentarze
Szukaj podobnych przepisów na Gulasz wołowy
Przepis Gulasz wołowy

Sposób przygotowania

Gulasz wołowy to istna klasyka między daniami głównymi, która nadaje się do przygotowania zwłaszcza w wypadku nakarmienia dużej ilości karków. W garnku rozgrzewamy smalec, dodajemy cebulę i smażymy tak długo, dopóki cebula nie osiągnie brązowo-złocistego koloru. Następnie do garnka dodajemy mięso wołowe (do gulaszu najbardziej nadaje się goleń wołowa) pokrojone w kostki o jednakowej wielkości i podsmażamy. Teraz do garnka przysypujemy wszystkie przyprawy, podlewamy wodą i dusimy. Mięso dusimy bardzo ciepliwie do momentu, aż stanie się idealnie miękkie. W razie czego dolewamy wodę, żeby nie przypalić wszystkiego. Jeżeli mięso jest już mięciutkie, do garnka dolewamy większą ilość wody, zagęszczamy mąką, dodajemy starty czosnek, majeranek i jeszcze przez chwilę gotujemy. Gulasz wołowy podajemy z klasycznymi czeskimi knedlikami lub też z chlebem.

Gulasz wołowy to istna klasyka między daniami głównymi, która nadaje się do przygotowania zwłaszcza w wypadku nakarmienia dużej ilości karków. W garnku rozgrzewamy smalec, dodajemy cebulę i smażymy ta...

Składniki receptury

  • 500 g mięsa wołowego (najlepiej goleń wołowa)
  • 50 g smalca
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 cebule
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka mąki (typ 650)
  • sól
  • kminek
  • pieprz czarny mielony
  • majeranek

Podobne przepisy kulinarne, takie jak Gulasz wołowy


×

###Nahrání fotografie jídla###

###Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.###

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo