Sosy

Kuchnia domowa oraz sosy, to do siebie należy, jak dzień i noc. Chcesz opanować przyrządzanie polędwicy z sosem po mistrzowsku lub odwrotnie, wprowadzić do swoje kuchni również coś z zagranicy, ponieważ knedlami to zapewne nie kończy. Na pewno znajdujesz się w tej sekcji poprawnie. Bowiem, sosy poznają również gdzie indziej w świecie, na przykład w Francji, zresztą beszamel zadomowił się również u nas.

Podstawowy biały sos (beszamel)

Podstawowy biały sos (beszamel)

Podstawowy biały sos (czyli beszamel) można użyć jako podstawę do wszystkich sosów (naprz. pomidorowego, koperkowego, i ...

Pikantny sos serowy

Pikantny sos serowy

Przepisów dotyczących sosów serowych jest sporo. Nadają się one bowiem do wszelkiego rodzaju sałatek lub też do dań z mi...

Sos do spaghetti

Sos do spaghetti

Sos do spaghetti z salami i czosnkiem jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu. Zamiast spaghetti możemy użyć dowolny...

Sos koprowy

Sos koprowy

Sos koprowy ze śmietaną i świeżym koperkiem. Wyśmienity dodatek, który idealnie smakuje z tym sosem, to ziemniaki. Koper...

Dressing z sosem sojowym i czosnkiem

Dressing z sosem sojowym i czosnkiem

Dressing z sosu sojowego i czosnku używany jest najczęściej jako dodatek do przelewania dań z mięsem. Zanim sos zostanie...

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo