Drobiowe

Mięso drobiowe uzyskało niezmierną popularność dla swojego smaku oraz lekkiej strawności, a przy tym pozostaje bardzo bogatym źródłem nie tylko białka, ale też wapnia lub aminokwasów esencjalnych. A do tego zdecydowanie nie stawia granicę naszej fantazji. Mięso drobiowe można smażyć, piec lub gotować. O czym zresztą wiedzą kucharze na całym świecie.

Babka z kurczaka

Babka z kurczaka

Babka z kurczaka stanowi niezwykły przepis, w którym słodkie ciasto zamienia się w pokarm mięsisty. Ten rodzaj babki dos...

Pasta z kurczaka

Pasta z kurczaka

Pasta z kurczaka świetnie nadaje się do grzanek, ale też do zwykłego pieczywa w postaci chleba, bułek albo bagietek. Pas...

Sałatka cezar z kurczakiem

Sałatka cezar z kurczakiem

Sałatkę opłukujemy i zostawiamy w miseczce z wodą w lodówce, by pozostała nadal chrupiąca. Aby przygotować grzanki, pokr...

Pieczone udka z kurczaka z frytkami

Pieczone udka z kurczaka z frytkami

Opłukujemy udka z kurczkama pod zimną cieknącą wodą i suszymy ściereczką papierową. Jeżeli chcesz przygotować marynatę, ...

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Sałatka makaronowa z kurczakiem

Lekka sałatka makaronowa z dressingiem śmietankowym oraz z kurczakiem. To pyszność, która będzie smakować nie tylko tobi...

×

Twój przepis został zapisany

Zapisz się do was przechowywanych receptur później dostali


Zastrzeżenie | Bezpieczeństwo